Teknobil Koleji Sıfır Atık Yarışmasında Denizli Birincisi oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Sıfır Atık Proje Yarışmasına katılan Özel Teknobil Koleji, lise kategorisinde Denizli İl Birincisi oldu ve Uluslararası 30 Mart sıfır atık etkinliği için Ankara’da yarışmaya hak kazandı.

Yarışmaya Teknik Müdür Yardımcımız ve AR-GE Müdürümüz Ramazan Dursun önderliğinde, öğrenciler Mehmet Erkan Bulut, Efecan Yatkın, Ozan Odabaşı, Ozan Tosun, Hasan Arif Erdem, Bahadır Olgun, Hamza Kef, Akif Kağan Olgun ve Mehmet Mirsad Uzun tarafından hazırlanan "PLASTİKTEN YAKITA SÜRDÜRÜLEBİLİR HAYAT" projesi ile katılan Teknobil Koleji’nde çalışmalar aylar öncesinden başladı. Daha yaşanabilir bir hayat ve çevre korumak için çalışmalarını sürdüren Özel Teknobil Koleji, bu projesi ile Lise kategorisinde Denizli İl Birincisi oldu.

Sıfır Atık Projesi, atık üretimini en az seviyeye indirerek çevresel etkileri azaltmak, doğal kaynakları korumak, geri dönüşümü teşvik etmek, atıkların yeniden kullanımını artırmak ve genel olarak sürdürülebilir atık yönetimi uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır. Geri dönüşüm, yeniden kullanım, tasarım değişiklikleri, atık ayrıştırma ve geri kazanım gibi uygulamalar projenin önemli bileşenleri arasında yer almaktadır. Sıfır Atık Projesi, çevresel sürdürülebilirliği desteklemeyi, doğal kaynakların korunmasını ve atık yönetiminin daha verimli hâle getirilmesini hedeflemektedir. Bakanlığımız atık yönetimi konusunda sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamaların yaygınlaşması faaliyetlerini desteklemektedir. Sıfır Atık Yarışması ile öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye duyarlı olmak, sürdürülebilir kalkınma için farkındalık yaratmak, yaratıcı ve yenilikçi çözümler geliştirmeyi teşvik etmek amaçlanmaktadır.

Teknobil Koleji Denizli İl Birincisi olarak, Uluslararası 30 Mart sıfır atık etkinliği için Ankara’daki yarışmaya hak kazandı.

Bu projede emeği geçen Teknik Müdür Yardımcımız ve AR-GE Müdürümüz Ramazan Dursun ile öğrencilerimizi tebrik ederiz.

 

Proje Adı: Pet şişeden yakıt üretimi

Geri Dönüşüm Projesi

“Plastikten Yakıta Sürdürülebilir Hayat”

YENİLİKÇİ EĞİTİM KÜLTÜRÜ ANLAYIŞI İLE

TEK HEDEF GÜÇLÜ GELECEK

 

#emineerdoğan #30martuluslararasısıfıratıkgünü #ankara #teknobilkoleji #denizli #çevredostu ##meslekiveteknikanadolulisesi #proje #arge #lise #özelokul #lise #tercih #yenikayıtdönemi #pamukkale #merkezefendi #teknofest #denizlimem #yenilenebilirenerji #sıfıratık #geridönüşüm #denizliarge #türkiye

 

HABER GÖRSELLERİ